Praktisch leren, daar draait het om bij Stad College. Weet jij al welk beroep het beste bij je past? Je komt daar al snel achter met ons praktijkgericht onderwijs. We hebben drie richtingen: Techniek, Media Vormgeving & ICT of Zorg & Welzijn. Met onze beroepsvakken heb je straks een streepje voor op een aansluitende hbo- of mbo-opleiding. Of je gaat aan de slag als beginnend professional binnen de branche die jou aanspreekt.

Havo

Ben je een doener met een havoadvies? Dan is onze vakhavo ideaal voor jou. Moderne bedrijven en instellingen gebruiken steeds vaker geavanceerde apparatuur. Een deel van het werk is daardoor verschoven naar professionals met een hbo-opleiding. Dat kun jij zijn!

De vakhavo speelt daarop in door al heel vroeg in de schoolloopbaan een praktijkprogramma aan te bieden. Je hebt straks op het hbo een voorsprong op leerlingen met een standaardhavo want je hebt veel meer beroepservaring en -inzichten opgedaan.

Al doende ga je de koppeling tussen theorie en praktijk beter snappen. Tenminste 20% van je tijd besteed je aan praktijkvakken. Je groeit naar aspirant hbo-student met prachtige praktische vaardigheden. Een vakhavo’er gaat technisch tekenen (ontwerpen) én timmeren, leert alles over ziekenverzorging én oefent als verzorgende, overziet programmataal én gaat zelf coderen. Zo wordt je later een betere leider.

Vmbo

Ben je een doener met een vmboadvies? Kies dan voor onze vakvmbo, de gemengde leerweg (gl), de kaderberoepsgerichte leerweg (kb) of de basisberoepsgerichte leerweg (bb). Dat kan hier allemaal.

Je bereidt je in een aantal jaren voor op een vervolgopleiding op mbo-niveau 4, 3 of 2, dat is afhankelijk van wat jij in je mars hebt. Of je richt je direct op een specifiek beroep, bedrijf of instelling waar je straks als starter aan de slag gaat. Je hebt bij ons volop mogelijkheden om door te groeien. Als je het aankunt, mag je zelfs doorstromen naar de vakhavo. En wij helpen je erbij.

Dit is een vmbo met een praktisch programma, zo leggen we een goede basis voor een werktoekomst in de techniek, media, vormgeving, ict, zorg en welzijn. De algemene vakken worden verrijkt met tenminste één dag in de week praktijklessen. In de onderbouw in een praktijkplaats op school, in de bovenbouw voornamelijk in een bedrijf of instelling in de regio Almere.

Zie jij jezelf al werken op de technische afdeling van een ziekenhuis of een groot bedrijf? Ga je straks liever in een woonwinkel, een meubelmakerij of schildersbedrijf aan de slag? Word je civiel ingenieur, technisch bedrijfskundige, werkbouwkundige of engineer elektrotechniek? Of begin je misschien je eigen bedrijf? Tijdens je opleiding kun je je specialiseren, zodat je de basis legt om écht goed te worden. Dat sluit prachtig aan op hbo of mbo-opleidingen.

School-ondersteuningsprofiel

We willen graag dat al onze leerlingen succesvol zijn bij ons op school. Veel leerlingen redden dit uit zichzelf. Een aantal andere leerlingen hebben hierbij wat extra ondersteuning nodig. Welke ondersteuning we op Stad College in huis hebben, staat beschreven in het School-OndersteuningsPlan (SOP). Aan de hand van dit SOP kan je opzoeken of we ook de ondersteuning bieden die jij nodig hebt.

Download het School-ondersteuningsprofiel