Praktisch leren, daar draait het om bij Stad College. Weet jij al welk beroep het beste bij je past? Je komt daar al snel achter met ons praktijkgericht onderwijs. We hebben drie richtingen: Techniek, Media Vormgeving & ICT of Zorg & Welzijn. Met onze beroepsvakken heb je straks een streepje voor op een aansluitende hbo- of mbo-opleiding. Of je gaat aan de slag als beginnend professional binnen de branche die jou aanspreekt.

Vakhavo

Ben je een doener met een havoadvies? Dan is onze vakhavo ideaal voor jou. Moderne bedrijven en instellingen gebruiken steeds vaker geavanceerde apparatuur. Een deel van het werk is daardoor verschoven naar professionals met een hbo-opleiding. Dat kun jij zijn!

De vakhavo speelt daarop in door al heel vroeg in de schoolloopbaan een praktijkprogramma aan te bieden. Je hebt straks op het hbo een voorsprong op leerlingen met een standaardhavo want je hebt veel meer beroepservaring en -inzichten opgedaan.

Al doende ga je de koppeling tussen theorie en praktijk beter snappen. Tenminste 20% van je tijd besteed je aan praktijkvakken. Je groeit naar aspirant hbo-student met prachtige praktische vaardigheden. Een vakhavo’er gaat technisch tekenen (ontwerpen) én timmeren, leert alles over ziekenverzorging én oefent als verzorgende, overziet programmataal én gaat zelf coderen. Zo wordt je later een betere leider.

Vakvmbo

Ben je een doener met een vmboadvies? Kies dan voor onze vakvmbo, de gemengde leerweg (gl), de kaderberoepsgerichte leerweg (kb) of de basisberoepsgerichte leerweg (bb). Dat kan hier allemaal.

Je bereidt je in een aantal jaren voor op een vervolgopleiding op mbo-niveau 4, 3 of 2, dat is afhankelijk van wat jij in je mars hebt. Of je richt je direct op een specifiek beroep, bedrijf of instelling waar je straks als starter aan de slag gaat. Je hebt bij ons volop mogelijkheden om door te groeien. Als je het aankunt, mag je zelfs doorstromen naar de vakhavo. En wij helpen je erbij.

Dit is een vmbo met een praktisch programma, zo leggen we een goede basis voor een werktoekomst in de techniek, media, vormgeving, ict, zorg en welzijn. De algemene vakken worden verrijkt met tenminste één dag in de week praktijklessen. In de onderbouw in een praktijkplaats op school, in de bovenbouw voornamelijk in een bedrijf of instelling in de regio Almere.

Zie jij jezelf al werken op de technische afdeling van een ziekenhuis of een groot bedrijf? Ga je straks liever in een woonwinkel, een meubelmakerij of schildersbedrijf aan de slag? Word je civiel ingenieur, technisch bedrijfskundige, werkbouwkundige of engineer elektrotechniek? Of begin je misschien je eigen bedrijf? Tijdens je opleiding kun je je specialiseren, zodat je de basis legt om écht goed te worden. Dat sluit prachtig aan op hbo of mbo-opleidingen.

Techniek

Vind jij het leuk om met je handen bezig te zijn? Krijg jij er een kick van om dingen te maken? Dan past Techniek supergoed bij jou. Ontdek wat je hier allemaal kunt leren!

Wat ga je leren?

Tijdens de lessen leer je bijvoorbeeld over robotica, lassen, plaat- en constructiewerk en elektrotechniek. Wat de energie van de toekomst is? Ook dat leer je in de lessen die allemaal op de praktijk zijn gericht. Je gaat met de meest moderne apparatuur, gereedschappen en materialen aan de slag.

Zie jij jezelf later bij een bedrijf werken dat coole games ontwerpt? Word je softwareontwikkelaar? Of lijkt het je leuk om op de technische afdeling van een bedrijf of instelling terecht te komen? Bij Stad College wordt de basis gelegd voor het beroep van je dromen. Zo kom je straks, na een aansluitende hbo- of mbo-opleiding, op de leukste plekken. Of misschien begin je later wel je eigen bedrijf.

Mediavormgeving & ICT

Ben jij heel handig met computers, graag op de hoogte van de nieuwste programma’s en ook nog eens creatief? Weet jij alles over verschillende type hardware en software? Dan past de richting Media Vormgeving & ICT bij jou. Ontdek wat je hier allemaal kunt leren.

Wat ga je leren?

Je kruipt in de huid van een echte programmeur of software-developer. Wat houdt dat precies in? Je ontdekt binnen de opleiding alles over game-design, virtual reality, 3D-vormgeving en -realisatie, netwerkbeheer, digitale beveiliging en applicatieontwikkeling. Je gaat werken met de nieuwste computerprogramma’s, zodat je uiteindelijk de meest ingewikkelde codes kunt kraken.

Met Zorg & Welzijn kun je veel kanten op. Je leert wat er allemaal komt kijken bij het werken in een zorginstelling, restaurant, kapperszaak, schoonheidssalon en cateringbedrijf. Of wil je later psycholoog worden, logopedist, artsenbezoeker of misschien orthopedisch schoentechnicus? In de praktijklessen kom je erachter wat jou aanspreekt. De stap naar een passende hbo- of mbo-opleiding wordt op deze manier heel soepel.

Zorg & Welzijn

Vind jij het leuk om met mensen te werken? En vind je het belangrijk dat mensen zich veilig kunnen voelen in hun eigen buurt? Of zou je graag in een ziekenhuis, zorginstelling of bij een sportvereniging willen werken? Dan past de richting Zorg & Welzijn hartstikke goed bij jou. Ontdek wat je hier allemaal kunt leren.

Wat ga je leren?

Binnen de richting Zorg ben je vooral bezig met mensenwerk. Je leert over de taken in een zorginstelling, je ervaart hoe het is om met ouderen, jongeren en kinderen om te gaan, je
maakt kennis met de schoonheidsindustrie en sportinstellingen. Wat je moet doen bij een ongeval? Ook dat leer je.

Met Welzijn en Services worden veel verschillende soorten dienstverleningen met een uniform bedoeld. Op alle niveaus. Zo kun je straks bijvoorbeeld aan de slag als handhaver, beveiliger of leidinggevende. Daarnaast leer je hier alles rondom evenementen, gastheerspecialisatie, catering, veiligheid, voeding en beweging en kom je erachter hoe het eraan toegaat in een professionele keuken.

School Ondersteuningsprofiel

We willen graag dat al onze leerlingen succesvol zijn bij ons op school. Veel leerlingen redden dit uit zichzelf. Een aantal andere leerlingen hebben hierbij wat extra ondersteuning nodig. Welke ondersteuning we op Stad College in huis hebben, staat beschreven in het School OndersteuningsPlan (SOP). Aan de hand van dit SOP kan je opzoeken of we ook de ondersteuning bieden die jij nodig hebt.

Download het School Ondersteuningsprofiel