Vmbo

Praktisch onderwijs op vmboniveau

Heb jij een vmboadvies GL, KB of BB maar wil je niet alleen maar theoretische kennis leren? Leef je op als je (ook) lekker praktisch bezig kan zijn? Ben je een echte ‘doener’? Kies dan voor onze vmbo. Met theoretische én praktische vakken.

Een volwaardige vmbo met iets extra’s

Hier krijg je een volwaardig vmbo-vakkenpakket. Aangevuld met praktisch onderwijs. Je kiest in het tweede jaar voor techniek, ict of zorg. In complete, goed geoutilleerde specialistische lokalen met alle benodigde apparatuur en vakdocenten. In het eerste jaar maak je kennis met alle drie de richtingen. Kies een beroepsrichting waar je gelukkig van wordt.

Ben je een computerfanaat die droomt van een toekomst in de media, vormgeving of ict, als programmeur, designer of game artist? Wil je later werken in de zorg of welzijn, zoals beveiliger, cateraar, doktersassistent, kapper of kok? Of ga je voor de techniek, bijvoorbeeld als aankomend elektricien, installateur, planner, lasser, meubelmaker of ondernemer? Er is zoveel mogelijk.

Een goede basis

We leggen een goede basis voor een toekomst in de techniek, media, vormgeving, ict, zorg of welzijn. In de onderbouw krijg je de praktijklessen in een praktijkplaats op school, in de bovenbouw voornamelijk in een bedrijf of instelling in de buurt. Daar ontdek je wat een beroep écht inhoudt.

Je bereidt je in een aantal jaren voor op een vervolgopleiding op mbo-niveau 4, 3 of 2, dat is afhankelijk van wat jij in je mars hebt. Je hebt bij ons volop mogelijkheden om door te groeien. Als je het aankunt, mag je zelfs doorstromen naar de vakhavo. Wij helpen je erbij.

Ze staan om je te springen

De wereld ligt straks voor je open. Met theoretische én praktische vaardigheden ga je een mooie toekomst tegemoet. Er is altijd werk voor je. Vakmensen zijn immers veelgevraagd.

Meer weten?

Kom op woensdag 17 januari naar onze open dag (14.30-18.30 uur). Praat daar met de docenten en een paar van onze vakhavoleerlingen. Geef je ogen goed de kost. En kies op je gevoel!

Ook overstappers zijn welkom

Zit je nu op een ‘normale’ vmbo of misschien havo? Als je daar niet gelukkig bent, kom dan vooral ook even hier kijken op de open dag. Is het iets voor jou? We plaatsen elk jaar een beperkt aantal leerlingen (‘zij-instromers’) in het tweede of derde leerjaar van onze vakvmbo.