Havo

Praktisch onderwijs op havoniveau

Heb jij een havoadvies maar wil je niet alleen maar theoretische kennis leren? Leef je op als je (ook) lekker praktisch bezig kan zijn? Ben je een echte ‘doener’? Kies dan voor onze havo. Met theoretische én praktische vakken.

Een volwaardige havo met iets extra’s

Hier krijg je een volwaardig havo-vakkenpakket. Aangevuld met praktisch onderwijs. Je kiest in het tweede jaar voor techniek, ict of zorg. In complete, goed geoutilleerde specialistische lokalen met alle benodigde apparatuur en vakdocenten. In het eerste jaar maak je kennis met alle drie de richtingen. Kies een beroepsrichting waar je gelukkig van wordt.

Ben je een computerfanaat die droomt van een toekomst in de media, vormgeving of ict, als systeembeveiliger, mediastrateeg, criminoloog of artdirector? Wil je later werken in de zorg of welzijn, zoals zorgondernemer, restauranthouder, kok, of misschien forensisch rechercheur? Of ga je voor de techniek, als aankomende architect, ingenieur, aannemer of bijvoorbeeld elektrotechnisch installateur? Er is zoveel mogelijk.

Een goede basis

Je hebt later op het hbo een voorsprong op leerlingen met een standaardhavo, want je hebt beroepservaring en -inzichten opgedaan. Je bezoekt tijdens je studie ook bedrijven in de regio, daar ontdek je wat een beroep écht inhoudt. En wat het is om met geavanceerde apparatuur te werken. Ook begrijp je de taal van een specialisme meteen beter.

Ze staan om je te springen

De wereld ligt straks voor je open. Met theoretische én praktische vaardigheden ga je een mooie toekomst tegemoet. Er is altijd werk voor je. Vakmensen zijn immers veelgevraagd.

Meer weten?

Kom op woensdag 22 januari naar onze open dag (16.00-18.00 uur). Praat daar met de docenten en een paar van onze vakhavoleerlingen. Geef je ogen goed de kost. En kies op je gevoel!

Ook overstappers zijn welkom

Zit je nu op een ‘normale’ havo, vwo of misschien gymnasium? Als je daar niet gelukkig bent, kom dan vooral ook even hier kijken op de open dag. Is het iets voor jou? We plaatsen elk jaar een beperkt aantal leerlingen (‘zij-instromers’) in het tweede of derde leerjaar van onze vakhavo.